Wat is Start to Golf?

Start to Golf is het project van Golf Vlaanderen om iedereen te laten kennismaken met golf en te laten starten met deze fantastische sport!

Heel wat golfclubs in Vlaanderen doen enthousiast mee aan dit initiatief en organiseren opendeurdagen, kennismakingsinitiaties en/of bieden startpakketten aan om beginnende golfers in enkele lessen de basistechnieken van golf aan te leren.

Op deze Start to Golf-website vind je alle info per club daarover terug en kan je ook tijdens de campagneperiode in maart en april inschrijven voor deelname aan een golfinitiatie op de Start to Golf-dag.

De Start to Golf-dag is namelijk de grote, algemene opendeurdag aangestuurd door Golf Vlaanderen waarop meer dan 35 clubs in Vlaanderen tegelijk nieuwe golfers welkom heten op hun club. Deze staat traditioneel gepland op de laatste dag van de paasvakantie. In 2019 dus op maandag 22 april 2019.


Hoe deze website gebruiken?

Vlaanderen telt in totaal 55 golfclubs. Via het kaartje krijg je een goed overzicht van hun ligging, zo heb je meteen een idee welke clubs zich in jouw omgeving bevinden.

De clubs aangeduid met een groen vlagje hebben een Start to Golf-aanbod doorheen het jaar. Dat wil zeggen dat je er naast de Start to Golf-dag ook op andere momenten terecht kunt om kennis te maken of te starten met golf. Je kan met andere woorden op gelijk welk tijdstip aanvangen met je eerste golfles via een startpakket!

De clubs aangeduid met een grijs vlagje hebben geen Start to Golf-aanbod. Om te golfen op deze terreinen wordt meestal een bepaald spelniveau (golfhandicap) gevraagd en dus zijn deze minder geschikt om te starten. Gelukkig is er steeds wel een club in de buurt die deze mogelijkheid wel biedt, zodat je nadien, met je handicap op zak, kan gaan genieten van een rondje op deze veelal prachtige golfbanen.

Per club wordt er uitleg gegeven over de baan, de faciliteiten en het aanbod aan initiaties en startpakketten. Dit Start to Golf-aanbod is soms erg verschillend, want wordt volledig door de golfclub zelf bepaald.

Zo zal je in clubs met 6 holes of 9 holes, soms ook golfscholen genoemd, iets vaker open dagen of kennismakingsmomenten aantreffen en is het aanbod aan startpakketten meestal groter. Echter, ook heel wat grotere golfclubs met 18 holes of meer doen mee aan Start to Golf en werken met startformules om nieuwe golfers aan te trekken.

Vooraf het aanbod van de clubs even vergelijken kan dus zeker een hulp zijn in het maken van je keuze. Veel hangt ook af van jouw eigen wensen als starter: Wil je met vrienden vrijblijvend een initiatie volgen of neem je samen met je partner een doorgedreven lessenpakket op weg naar je golfvaardigheidsbewijs? Start je met golf om nadien zo veel mogelijk verschillende banen te gaan spelen of richt je je eerder tot het clubleven en wordt jouw favoriete golfbaan jouw tweede thuis? Voor ieders wensen en budget is er wat wils.

Contacteer de club van jouw keuze geheel vrijblijvend voor meer info.

Golf Vlaanderen wenst je alvast veel golfplezier! Tot binnenkort op de golfbaan!


Terug naar boven