Hoe start je met golf?

Tijdens een initiatie geeft de golfpro of initiator van de club een woordje uitleg over de golfsport en leer je de eerste kneepjes van het vak. Op één à twee uurtjes tijd sla je je eerste ballen en kan je ontdekken of golf ‘jouw ding’ is. Materiaal gebruik je uiteraard van de club.Tal van clubs bieden gratis groepsinitiaties aan voor mensen die nog nooit gegolfd hebben. Daarnaast is er de jaarlijkse Start to Golf-dag waarop je in een 40-clubs kan deelnemen aan een gratis initiatie.

Starten doe je met een startpakket

Met een startpakket krijg je onder begeleiding van een golfpro een doorgedreven kennismaking met de golfsport. Het volledige slagenarsenaal van het golfspel komt in een lessenreeks aan bod: de swing of lange slag en het korte spel: chippen en putten. In de tussentijd kan je zo veel gaan oefenen als je wil en maak je gebruik van de faciliteiten en het golfmateriaal van de club. Je hoeft met andere woorden nog niet te investeren in een uitrusting en/of lidmaatschap om toch de basistechnieken van de golfsport onder de knie te krijgen en mensen op de club te leren kennen.

De startpakketten die de clubs aanbieden bestaan in alle maten en gewichten, gaande van een paar weken tot een paar maanden en van 50 Euro tot een paar honderd Euro. Voor kinderen en jongeren wordt doorgaans een speciaal tarief gehanteerd. Dit wordt niet weergegeven in het overzicht, dus informeer hier zeker naar bij de club van je keuze!

Vele VVG-clubs werken met een startpakket of bieden een formule aan voor starters. Het is niet onbelangrijk dat je een club kiest dichtbij huis, zodat je makkelijk kan gaan oefenen.

Op het secretariaat van de golfclub kan je je inschrijven en verkrijg je alle info omtrent de specifieke inhoud van het startpakket. Deze kan immers van club tot club verschillen: sommige pakketten zijn inclusief een les op de baan of een theorieles over de etiquette en de golfregels, bij anderen krijg je het Start to Golf-boek of een ‘ijzer 7’ mee naar huis en soms zit ook het afleggen van het GVB-examen inbegrepen in het pakket.


Het VVG Stappenplan

Met het VVG-Stappenplan wordt de golfer op elk niveau begeleidt naar een beter spelniveau. Aan de hand van vijf opeenvolgende stappen en bijhorende boekjes trachten we de golfer te begeleiden van starter tot professional.

De eerste stap wordt gevormd door het Start to Golf-boekje, dat de basisbeginselen van golf uitlegt en verduidelijkt hoe je kan starten met de sport.

Heb je zin gekregen in meer en wil je starten met golf? Dan begeleidt het Rabbit pocketboekje jou in de evolutie van starter tot golfer.

De derde stap vervolgens wordt gevormd door het Birdie-boekje (van hcp. 36 tot 18) om vervolgens door te stromen met het Eagle-boekje (van hcp. 18 tot 4.4).

Het vijfde hole-in-one boekje (hcp. 4.4 tot prof) ten slotte begeleidt een speler naar het professionele niveau.


De Federatiekaart: jouw verzekering én je VVG- App

Van zodra je een startpakket neemt zal je naast een clubbijdrage ook een federatiekaart (de zgn. startpas) via je club aanschaffen. Zo geniet je van de verzekering en golf je met een gerust hart, daarnaast zijn er tal van voordelen waarvan de laatste nieuwe de VVG-App is. Deze App is gratis voor VVG leden en hier kan je als starter jezelf uitdagen en meten waar je al staat.

klik hier voor meer info over de voordelen van je federatiekaart


Terug naar boven