Royal Zoute Golf Club

Royal Zoute Golf Club, gelegen in Knokke-Heist aan de Kust, is één van de oudste golfclubs in België en biedt twee prachtige 18 holes banen.

In een schitterend landschap van dennenbomen, haagdoorn, berk en populier slingeren de Zoute fairways zich tussen de golvende duinen. De ‘buitenbaan’ (Championship Course) vergt de nodige vaardigheden van de speler, vooral wanneer er veel wind staat. Niet voor niets ontving Royal Zoute Golf Club verscheidene malen het Belgian Open op dit inland links parcours, waar kampioenen als Jimenez, Clarke, Faldo en Westwood gekroond werden tot winnaar.

Ook de ‘binnenbaan’ (Executive Course) is uitdagend en biedt veel variatie met enkele verrassende PAR 3’s zoals hole 8, waar je over de bomen moet slaan.

Het mooie, traditionele clubhuis straalt klasse uit en heeft een bar, restaurant en een prachtig terras. In het hotel-gedeelte kan je er overnachten in één van de 7 luxekamers met uniek uitzicht op de fairway.

Om de baan te spelen moet je een bepaald spelniveau (golfhandicap) hebben, zodat je er als starter niet echt terecht kan. In de buurt van Knokke kan je starten met golf in Damme Golf & Country Club of bij Wellington Golf in Oostende. Eens je je handicap behaald hebt, kan je gaan genieten van deze topbaan, die steeds bovenaan prijkt in lijstjes als beste banen in continentaal Europa!

Initiatie

Royal Zoute Golf Club neemt niet deel aan Start to Golf.

Wens je golf te ontdekken op deze club? Dan kan je contact opnemen met het secretariaat van de club.

Startpakket

Royal Zoute Golf Club biedt geen startpakketten aan.

Terug naar boven