Royal Ostend Golf Club

Royal Ostend Golf Club, gelegen aan de kust in De Haan, is met zijn 18 holes de enige echte links baan in België.

Het terrein strekt zich centraal uit langs de Belgische kustlijn, wat naast een zeer uitdagende en technische golfbaan, prachtige vergezichten oplevert over de zee en de duinen. Zeker wanneer de wind opsteekt over de smalle fairways worden je golfvaardigheden danig op de proef gesteld! Een aantal spectaculaire holes, de snelle greens en bunkers op lastige afstanden, maken je golfronde op Royal Ostend tot een geweldige ervaring, die je niet snel zal vergeten.

Het prachtig witte clubhuis is een typisch gebouw van de streek en staat synoniem met prestige en geschiedenis. Je kan er genieten van een drankje in de Engelse bar met zonneterras of van een heerlijk maal in het restaurant, met uitzicht op de golfbaan. Bovendien werden in 2016 de splinternieuwe kleedkamers in gebruik genomen.

Op één na oudste

De club werd in 1903 opgericht door koning Leopold II en is, als op één na oudste club, een monument in de Belgische golfsport. Zowel de baan als het clubhuis kregen het hard te verduren tijdens de 2 wereldoorlogen en dus werden beide verscheidene malen gerenoveerd, steeds vanuit een ecologische visie waarbij de originele fauna en flora beschermd werden.

Je vindt er dan ook vandaag nog zeldzame plantsoorten die verderop aan de kust volledig verdwenen zijn. Voor dit duurzaam ecologisch beleid werd de club recent nog bekroond met de prestigieuze “Baillet Latour Prijs voor het Leefmilieu”. Golfen langs de golven.. Genieten!

Vermits je reeds een bepaald spelniveau moet hebben om de baan te spelen, richt Royal Ostend zich niet echt naar starters. Om te beginnen met golf kan je aan de Kust terecht in deze clubs: vlakbij in Oostende bij Wellington Golf, in Middelkerke bij Westgolf of iets verderop in Koksijde Golf Ter Hille. Met je handicap op zak is deze geliefde baan bij greenfee-spelers ook voor jou ééntje die je echt moet gespeeld hebben!

Initiatie

Royal Ostend Golf Club neemt niet deel aan Start to Golf.

Wens je tijdens een initiatie golf te ontdekken op Royal Ostend? Dan kan je contact opnemen met het secretariaat van de club.

Startpakket

Royal Ostend Golf Club biedt geen startpakketten.

Terug naar boven