Royal Antwerp Golf Club

Royal Antwerp Golf Club is de thuishaven van de oudste golfbaan van België, opgericht in 1888. De club is daarmee ook de op één na oudste op het Europese vasteland. Ze beschikt over een 18 holes baan en een 9 holes baan op een boogscheut van Antwerpen.

De 2 banen Tom Simpson Course (18 holes) en Dormy House Course (9 holes) liggen op redelijk vlak terrein te midden van het Kapellen bos. Een makkelijk wandelbaar parcours met heel wat mooie uitdagingen, zoals de strategisch geplaatste bunkers en nauwe fairways tussen de bomen, staat het hele jaar door garant voor een aantrekkelijke golfronde.

Hole 6 - een PAR 4 van 368 m - werd door het prestigieuze tijdschrift Golf Magazine verkozen tot één van de 500 mooiste holes ter wereld! De baan is dan ook een favoriet bij heel wat internationale greenfee-spelers.

Vermits je reeds een bepaald spelniveau moet hebben om de banen te spelen, met name min Hcp 36 voor Dormy House Course en min Hcp 28 voor Tom Simpson Course, is Royal Antwerp minder geschikt als club om te starten met golf.

Er zijn gelukkig een aantal clubs in de buurt zoals Brasschaat Open Golf en Golf Club Beveren die deze mogelijkheid wel bieden, zodat je met je handicap op zak nadien kan genieten van een rondje in deze klassieker onder de golfclubs.

Initiatie

Royal Antwerp Golf Club neemt niet deel aan Start to Golf.

Wens je golf te ontdekken tijdens een initiatie op Royal Antwerp Golf Club? Dan kan je contact opnemen met het secretariaat van de club voor meer info.

Startpakket

Royal Antwerp Golf Club biedt geen startpakketten.

Terug naar boven