Koninklijke Golf Club van België Ravenstein

De Koninklijke Golf Club van België werd in 1906 opgericht door Koning Leopold II en is bijgevolg één van de oudste en meest prestigieuze clubs van het land. Op het grondgebied van Ravenstein beschikt deze Royal over een 18 holes en een 9 holes baan in een prachtige botanische tuin te Tervuren, vlakbij Brussel.

Op de New Course kan je als speler vanaf handicap 36 je techniek uittesten op een parcours van 9 holes. De Old Course is een mooie klassieke golfbaan die een sportieve uitdaging vormt voor spelers vanaf handicap 20 bij de heren of 24 bij de dames. De fairways slingeren zich tussen de verschillende boomsoorten die harmonieus werden ingepland. Goed beschermde greens en een aantal hoogteverschillen maken dat elke slag nauwkeurig moet zijn.

Alleen al dankzij de luxueuze natuurpracht is Ravenstein meer dan een bezoekje waard! Het clubhuis bevindt zich in de vroegere kasteelboerderij die dateert uit de 19e eeuw. Je kan er terecht voor een drankje in de bar of een heerlijk menu in het restaurant, helemaal in de sfeer uit de tijd van toen.

Aangezien er een bepaald spelniveau gevraagd wordt om de baan te spelen, is deze club niet echt geschikt om te starten met golf. Nabije golfclubs waar je als starter wel terecht kan zijn: Brussels Droh!me Golf Club in Bosvoorde, The National in Sterrebeek of de Brabantse Golf in Melsbroek.

Initiatie

De Koninklijke Golf Club van België neemt niet deel aan Start to Golf.

Wens je golf te ontdekken op Ravenstein? Dan kan je contact opnemen met het secretariaat van de club voor meer info.

Startpakket

De Koninklijke Golf Club van België biedt geen startpakketten.

Terug naar boven