Koksijde Golf Ter Hille

Koksijde Golf Ter Hille is één van de mooiste en meest recente golfprojecten in Vlaanderen. Op maar liefst 84 ha bieden de Hazebeekcourse (9 holes) en de Langeleedcourse (18 holes) de ultieme golfuitdaging om een inland linksbaan te bedwingen.

Een links wordt gekarakteriseerd door een glooiend landschap, duinen en grassen die van nature een schrale, droge bodem verlangen. Hoge rough en diepe bunkers zijn obstakels die overwonnen moeten worden. Door het gebrek aan bomen en een ligging aan de kust, is de nooit aflatende wind een belangrijke factor. Vergeleken met de vele parkbanen die Vlaanderen rijk is, biedt Koksijde een totaal andere golfervaring: een baan die “lean and mean” is. Een ware challenge, getekend door de befaamse Britse architect Jeremy Pern.

Daarnaast beschikt Golf Ter Hille over hypermoderne oefenfaciliteiten: een driving range met 30 afslagplaatsen, waarvan er 20 overdekt zijn en een pro-leslokaal ingericht met fitting materiaal en een flight scope voor het meten van uw swing afstand en snelheid. Verder ook een putting en chipping green.

Bovendien neemt de begeleiding en opleiding van de jeugd op deze club een erg belangrijke plaats in; de uitbouw van een degelijk jeugdopleidingscentrum is dan ook één van de prioriteiten.

In het clubhuis, een prachtig renoveerde oude hoeve, vind je zowel een hedendaagse brasserie als restaurant met verfijnde keuken. Van zakenlunch tot familie-etentje of zelfs een babyborrel of verjaardagsfeest, het kan allemaal plaatsvinden in “Hof Ter Hille”. Ook bedrijven kunnen er terecht voor seminaries, lezingen of meetings in de polyvalente zaal.

Golf Ter Hille biedt een uitgebreid programma voor beginnende golfers: van een gratis initiatieles tot verschillende startformules.

Initiatie

Koksijde Golf Ter Hille neemt deel aan de Start to Golf-dag op paasmaandag 22 april 2019. Die dag kan je gratis proeven van de golfsport.

De online inschrijvingen zijn reeds volzet op deze club, maar je kan contact opnemen met het secretariaat of de dag zelf een bezoekje brengen!

Als je op een ander moment graag kennis wil maken met de golfsport in Koksijde, kan je deelnemen aan een gratis initiatieles in groep. Deze vindt plaats elke laatste zaterdag van de maand tussen 16u en 17u. Vooraf inschrijven kan via golfsecretariaat@koksijde.be.

Ook tijdens de paasvakanties worden er tal van initiaties georganiseerd. Lees er alles over via http://www.koksijdegolfterhille.be/nl/initiatie.

Startpakket

Het starterspakket is een lessenprogramma, gespreid over een periode van 6 maanden, met als doel om een niet-golfer de basistechnieken van de golfswing alsook de golfregels en -etiquette aan te leren. Zodoende kan deze zijn Golfvaardigheidsbewijs (GVB) behalen.

Dit pakket kan individueel, alsook per 2, 3 of maximum 4 personen gevolgd worden en inschrijven kan via het secretariaat.

Starterspakket Individueel: € 345 pp + federatiebijdrage

 • 8 x 1/2 uur golfles
 • 2 mandjes ballen

Starterspakket 2 personen: € 285 pp + federatiebijdrage

 • 5 x 1 uur les voor 2 personen
 • 4 mandjes ballen

Starterspakket 3 personen: € 265 pp + federatiebijdrage

 • 4 x 1,5 uur les voor 3 personen
 • 6 mandjes ballen

Starterspakket 4 personen: € 260 pp + federatiebijdrage

 • 3 x 2 uur les en 1 x 1 uur les voor 4 personen
 • 8 mandjes ballen

Daarenboven heeft elke deelnemer aan een starterspakket recht op:

 • een golfclub
 • gebruik Driving Range, Putting & Chipping green gedurende 6 maanden
 • golfregels-boekje
 • les en examen etiquette- en golfregels
 • startpas

Meer info op de clubwebsite: http://www.koksijdegolfterhille.be/nl/starterspakk....

Terug naar boven